29 Ocak 2012 Pazar

PAELLA ISPANYOL YEMEKLERIINDEN

PAELLA ( ISPANYOL YEMEKLERINDEN )

MALZEMELER:1 kilo pirinc, 1 cay bardagi kadar sivi yag, 1 tatli kasigi safran, tuz, kirmizi biber, 400 gr. kadar karides, 250- 300 gr. kalamar, 300 gr. midye ici, 1 fener baligi,300 gr. da mürekkep baligi, 4- yada 5 dis sarmisak, 100 gr. kadar bezelye
YAPILISI: Pirincleri iyi0ce yikayip kevgirden gecirin. Bir tencereye de sivi yagi koyarak ince ince dogradiginiz sarmisak ve soganlari pembelesene kadar kizartin.Ardindan güzelce yikayip süzdügünüz deniz mamüllerini de bu tencereye ilave ederek biraz kavurun.Sonra sirasiyla pirinc, su, tuz, kirmizi biber ve safran ekleyerek tencerenin agzini kapatip agir ateste pilav kivamina gelenedek pisirin. Sicak olarak servis yapin. Tabii ispanyollar original tarifinde buna domuz pastirmasi koyarlar.Oldukca ünlü yemeklerindendir. Bütün avrupalilar paellaya cildirir. Hatta festival yemegidir.Bence sizler de severek yiyeceksiniz. Oldukca besleyicidir. Ama sakin bizim pastirmamizi koyup denemeyin. Yakismiyor. Ben ilk yaptigim da begenmedim. Hepinize afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder