29 Ocak 2012 Pazar

ÜRDÜN USULÜ PILAV

ÜRDÜN USULÜ PILAV

Malzemeler

  • !!1 pilav, 3 su bardagi pirinc, 1 yufka, 4 patates, 2 sogan, 1 yemek kasigi tereyagi, 1 cay kasigi zerdecal, 1 kahve kasigi yeni bahar

Hazırlanışı

  • Pilici temizleyip 30 dakika kadar kaynatarak pisirin. Soguduktan sonra etlerini kemiklerinden ayirin. Etlerini kusbasi olarak dograyin.Suyunu ise pilav yapimi icin saklayin.Soganlari incecik kiyin. Bir firin yada tencereye tereyagini koyup soganlar pembelesene kadar kavurun. Üzerine 4 su bardagi tavuk suyu koyup zerdecal ve yeni bhari ilave edin.Pirinci yikayip bu suya katin. Tuzu koyduktan sonra biraz pismeye birakin.Sonra 200° C deki firinda 20 dakika pisirin. Patatesleri kusbasi dograyip kizgin yagda sote edin.Firin tepsinizin dibini yaglayip yufkanizi serin.Tuzu, biberi, pilic etini , patatesleri ve pilavi da yayarak pilavin üzeri kapanacak sekilde yufkayi ice dogru kapatin.150 °C deki firinda 20 dakika daha pisirip servis öncesi alt üst ederek sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder