ÜRDÜN USULÜ PILAV
ÜRDÜN USULÜ PILAV
Malzemeler
- !!1 pilav, 3 su bardagi pirinc, 1 yufka, 4 patates,
2 sogan, 1 yemek kasigi tereyagi, 1 cay kasigi zerdecal, 1 kahve kasigi
yeni bahar
Hazırlanışı
- Pilici temizleyip 30 dakika kadar kaynatarak
pisirin. Soguduktan sonra etlerini kemiklerinden ayirin. Etlerini
kusbasi olarak dograyin.Suyunu ise pilav yapimi icin saklayin.Soganlari
incecik kiyin. Bir firin yada tencereye tereyagini koyup soganlar
pembelesene kadar kavurun. Üzerine 4 su bardagi tavuk suyu koyup
zerdecal ve yeni bhari ilave edin.Pirinci yikayip bu suya katin. Tuzu
koyduktan sonra biraz pismeye birakin.Sonra 200° C deki firinda 20
dakika pisirin. Patatesleri kusbasi dograyip kizgin yagda sote
edin.Firin tepsinizin dibini yaglayip yufkanizi serin.Tuzu, biberi,
pilic etini , patatesleri ve pilavi da yayarak pilavin üzeri kapanacak
sekilde yufkayi ice dogru kapatin.150 °C deki firinda 20 dakika daha
pisirip servis öncesi alt üst ederek sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder