GEREKENLER: I adet ördek,karabiber,tuz
Ici icin:kabaca dogranmis bayat ekmek,i su bardagi kadar, 1 yumurta,kiyilmis maydanoz cok az, karabiber,tuz
YAPILISI: Bir kabin icinde ince bir sekilde dogramis oldugunuz bayat ekmek iclerini tuz,yumurta ,kiyilmis maydanoz ve sütü karistirarak yumusatip harmanlayarak tok bir ic elde edin. Sonra ördegi icini ve disini güzelce yikayip tuzlayip karabiberledikten sonra bu hazirladiginiz ici doldurup bir kac kürdanla ördegin arkasini kapatin.Firina vereceginiz kabin icine biraz su koyup ördegi öyle yerlestirin bu ördeginyaginin yanip kokuya sebep olmasini önleyecek ayrica daha cabuk pisecegi gibi olusan buharin ördegin nar gibi olmasina yol acacaktir.1 saat kadar 220C de isitilmis firinda pisirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder