8 Şubat 2012 Çarşamba

PEYNIRLI ÜCGEN BÖREKLER

PEYNIRLI ÜCGEN BÖREKLER

 

Malzemeler

  • MALZEMELER:
  • 250gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam karabiber
  • 1tutam cörek otu
  • 2 yumurtanin sarisi
  • Hamuru icin:( Yagli hamur )
  • 1kilo un
  • 1corba kasigi tuz
  • 1 corba kasigilimon suyu
  • 2, 5 bardak soguk su
  • 1kave fincani siviyag
  • icine sarmakicin 800 gr. margarin

Hazırlanışı

  • YAPILISI:
  • Hamur tahtanizin üstüne unu eleyip, ortasini havuz gibi acin.Icerisine tuz, limonsuyu, soguk su ve yagi ilave edip iyice yogurarak top sekline getirdiginiz bir hamur yapin.
  • Hamurun tamortasindan, karsilikli yari kalinliga kadarkeserek, dört kulak meydana getirin. Üzerine islatilmis bir bez örterek yarimsaat kadar dinlendirin.
  • Sonra alt ve üstüne hafif un serperek,yalniz yarilmis kulak bicimindeki hamurlari merdane ile 1,5kalinliginda acarak + hamurun ortasina dokunmayin.800gr.margarini biraz yasslttiktan sonra hamurun ortasina koyun ve acmisoldugunuz hamur uclarini bohca gibi yagin üstüne kapatin.
  • Sonra alt ve üstüne hafifin serperek 1 cm kalinliginda genisliginden 3 misli uzunolarak hamuru bir merdane ile düzgünceacin.Hamuru asagi yukari 60 cm. tahmin edersek, 20cm.lik kismini hamurun üzerine katlayipkarsida kalan 20 cmlik ucunu da katlanmis kismin üzerine katlayinve yine üzerine islak bez örterek yarim saat dinlendirin. Daha sonra ayni hamuruyarim cm kalinliginda uzunlamasina acin. Tekrar az önce yapmis oldugunuz islemi yineleyip 30 dk. dinlendirin. Böylece hamurunuz yagi iyice sindirmis olur ve kullanima hazirdir.
  • Sonra bu hamurdan dikdörtgen parcalar kesip bir kapta hazirlamis oldugunuz peynir, karabiber, maydanoz karisimini icine koyup ücgen seklinde kapatin. Tepsiye dizdiginiz de ise bir catal yardimiyla kenarlarini bastirip acilmamasini saglayin. Üzerine yumurta sarisi ve cörekotu serperek.Firina verin. Üzeri kabarip üzeri kizardiginda pismis demektir.
  • Not:Hamurunuz artacak olursa buzdolabinda saklaya bilirsiniz. Ayrica bu pek cok börek yapiminda kullanabileceginiz bir hamur türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder