8 Şubat 2012 Çarşamba

PEYNIRLI VISNELI KEK

VISNELI PEYNIRLI KEK

 
Hazırlama Zamanı 15 dakika
Pişirme Zamanı 25 dakika

Malzemeler

  • MALZEMELER:
  • Hamuru icin:
  • 375 gr.Un
  • 2 Yumurta
  • 100 gr. Seker
  • 100 gr. Margarin
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • Üzeri icin:
  • Pudding Pulver
  • 300 ml. Süt
  • 60 gr. kadar Seker
  • 1 paket Quark
  • 1 Yumurta
  • Visne koservesi

Hazırlanışı

  • YAPILISI:
  • Puddingpulveri 300 ml. sütle ve 60 gr. kadar sekerle pudding yapin.Sogumasi icin kenara alin.Bu arada 2 yumurta seker margarin kabartmatozu ve unla kekin hamurunu hazirlayin.Kek kalibina alarak bir catal yardimiyla braz delikler acin ve Firina vererek 10- 15 dk. kadar 180 °C de önceden biraz pisirin.Diger yandan sogumaya aldiginiz puddingi Quark ve bir yumurtayla karistirarak Hamurun üzerine yayin.Konserve Visneleri de parmaginizla hafifce bastirarak bu kremin icine batirin.Bu sekilde kek formuna yayinca 160°C de yaklasik 1 saat firinda pisirerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder