8 Şubat 2012 Çarşamba

TIRAMISU ITALYAN TATLISI

TIRAMISU ITALYAN TATLISI

Hazırlama Zamanı 20 dakika
Pişirme Zamanı 30 dakika

Malzemeler

  • MALZEMELER:
  • 1 Paket Kasik Bisküvisi
  • 3 Mascarpone (Afyon Kaymagi)
  • 2 Yumurta aki
  • 250 gr. Seker
  • 50 gr. kakao
  • 3 tl.Nescafe

Hazırlanışı

  • YAPILISI:
  • 2 Yumurta akini kar gibi köpüklü olana kadar mikserle cirpin. Daha sonra sekeri ilave edin. Bir iki de bununla karistirdiktan sonra mascarponeleri ilave edin. Icindeki pihtilar yok olup macun kivamina gelince bir kenara alip bisküvileri hazirlayacaginiz nescafeyle( soguk suyla)biraz islatip düz bir kaba siralayin. Sonra üzerine hazirladiginiz mascarponeli karisimi döküp iyice yayin.Sonra donmasi icin dolaba kaldirin. Kesebileceginiz kadar dondugunda dolaptan cikarip üzerine Kakao serpip servis yapabilirsiniz.
  • Not: Bu tatlinin original tarifinde Amaretto( Badem Likörü ) vardir. Ama beim cocuklarim alkol tadini sevmedikleriden ben koymadan yapiyorum.Tabii tercih sizin.

2 yorum:

  1. tiramisu en sevdiğim tatlı çook severim banada bir dilim yollar mısın?? :))))) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ah canim ne demek elbette mümkünü olsa yollarim tabii.Iyi dileklerin icin tesekkürler.

    YanıtlaSil