GEREKENLER:
1 adet Brokkoli, 250 gr. taze Mantar, 250 gr. kadar taze Fasulye, 9-10 yaprak taze Ayi Sarmisagi
( Bärlauch ), 3 yemek kasigi tereyagi, bir tutam Tuz, bir tutam Karabiber
YAPILISI:
Gerekenler listesindeki sebzeleri iyice yikayin. Bir derin tavaya veya bir tencereye önce 3 yemek kasigi tereyagini eritin. Ince kiyilmis mantarlari da ilave ederek suyunu salmaya baslayinca sirasiyla brokkoli ve yesil fasulyeleri de ilave ederek tama yesil rengi kaybolmayana kadar pisirin. Sonrasinda tuz ve karabiberini serpip servise hazirlayabilirsiniz. Bu yemek, Ayi Sarmisaginin mevsiminde ( Mart- Nisan aylarinda ormanlardan bile bedavaya toplaya bileceginiz ) hem perhiz hem de garnitür olarak sunabileceginiz basit malzemelerden olusan cok lezzetli bir yemektir. Sizlere afiyet olsun diyorum.
NOT:
Ben mevsimin ilk ayi sarmisaklarini ormandan cokca toplayabildim. Tereyagini, Pestosunu ve zeytin yagini hazirladim bile. Bir kismini da taze olarak yemeklerde sarmisak yerine kullanmak icin ayirdim. Sarmisak kokusundan cekinenlere öneririm bu sarmisak tadinda ama kokusu keskin degildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder