23 Mart 2012 Cuma

BEGENDIGIM GÜZEL SÖZLERDEN C. BUKOWSKI

Kimseyi değiştiremezsin hayatta ve kimse için de değişmemelisin! Kimliğini kaybettiğin an, yaşamını çope attın demektir.. Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle. Ne sen başkası için mecburi istikametsin, ne de bir başkası senin için. Yanındakiler seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında, istediklerin yanında, istemediklerin yolunda..

11 yorum:

  1. Değişim düşüncene, yaşayışına uygunsa eğer; yok değilse zaten değişmemeli,değiştirmemeli insan. Lakin hayatta yalnızlık niye? Mutlaka sevdikleri yanında olmalı insanın. Elbette gidene dur diyemezsin. Bakınız bir şair, tanımadığımız bir şair ne der:
    "Aslolan, sevecenliğidir insanın
    Nasıl anlatırsın bunu yaşamaksızın birine?"
    C. Bukowski'nin duygularına katılıyorum elbette...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz icin cok tesekür ederim Hüseyin Bey.Yapilan en büyük hata da o degil midir birinin sahsiyetine saygi duymadan onu degistirmeye calismak.Bütün herseyi anlamsiz kilar.
      Kendisi bütün bir ömür cektigi yanlizlik hissini önce bu sekilde güzel sentezlemis sonra kitablarina yasitmis. Hürmetler efendim.

      Sil
  2. Merhabalar,

    "İstediklerin yanında, istemediklerin yolunda" Gerçekten çok güzel sözlermiş. Sözlerin tamamı güzeldi. Ben sadece içinde bana göre en damardan olanını seçtim ve buraya taşıdım.

    C.Bukowski adını hiç duymadım. Bu konuda zaten pek donanımlı da değilim.

    Paylaşımın için teşekkürler kardeşim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle insanin istedigi zaten kendisine saygi duyandir ve gercekten sevgiyi getirir.Yoksa Bukowski´nin dedigi gibi yolda kalmalarina izin vermek gerek.Kendisinin cocuklugudan itibaren enteresan hayati olmus.Yasadigi duygu boslugunu ise böyle ifadelerle tespit etmis.Neyseki Bukowski " akilli bir yalnizlik, sahte bir beraberlikten daha iyidir" sözünü tercih ettiginden bir sürü degerli eserinin okuyuculari olabildik. Hürmetlerimle

      Sil
    2. Bence de insanin sevdigi kendisine saygi duyandir; bu da gercek sevgiyi getirir.Yoksa Bukowski´ni dedigi gibi insan istemediklerini yolda kalmalarina izin vermelidir. Kendisinin cocuklugundan beri enteresan bir hayat hikayesi olmus.Bukowski " akilli bir yalnizlik sahte bir beraberlikten yegdir" sözünü kendine ilke almis olacak ki sayesinde bir cok degerli eserinin okuyucusu olduk .Hürmetlerimle

      Sil
  3. Bukowski özel biri değil mi? hele onun yalnızlıkla ilgili tespitleri vardır ki ciddi manada -evet evet- dedirtir... paylaşım için teşekkürler, arkadaş

    YanıtlaSil
  4. Cok halisiniz Funny girl.Güzel yorumunuz icin tesekkür ederim. Yeni paylasimlarda görüsmek üzere

    YanıtlaSil
  5. eğer bir insan diğerini olduğu gibi kabullenerek sevemiyorsa zaten orada sevgi değil beğendiği bir şeyin sahibi olma duygusu yokmudur.. hani oyuncak ayısı gibi sahiplenmek.. çok doğru söylemiş Bukowski.. bir çok kere olduğu gibi..

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle . Tesekkürler güzel yorumunuz icin.

    YanıtlaSil
  7. güzel sözler güzel paylaşımlar, kimisi uygulanabilir kimisi uygulanamaz. öz olan gerçekten kendini bilmektir ben öğrendim ki hiç kimse ben izin vermeden ya da ben istemeden bana zarar veremez. velhasıl yaşamak zor sanattır.

    YanıtlaSil
  8. Tesekkür ediyorum efendim degerli yorumunuz icin.Bence de dogru bir tespit yapmissiniz.Elenore Roosvelt ín de buna benzer bir sözü olacak.Hep cok dogru bulmusumdur.Esas ic huzurumuza da baskalarinin dayatmalarina degil kendi istek ve arzularimizi yerine getirebildigimiz de ulasmaz mi insan.Ben de zaten önce BEN demeyi ögrendigimde hayatin bana cok daha pozitif oldugunu görmüsümdür. Hürmetlerimi sunuyorum size.

    YanıtlaSil