1 Mayıs 2012 Salı

YABAN KAZLARI´NIN YAVRULARIYLA GÖL SEFASI











Bu pazar günü, isten cok yorgun cikmama ragmen eve döndügümde,  arabadan inerken yüzüme vuran ilik rüzgar, bana aniden kendimi disari atmam gerektigini müjdeledi sanki. Aslinda, hava almak icin gec bir saat sayilmasina ragmen, isimi gücümü birakip, üzerimi degistirdigim gibi, baktim kendimi 5 dakika icerisinde disari da bulmusum. Disari ciktigimda, aslinda kafamda belli bir yer yoktu. Bisiklet yoluna mi , Feringa See´ye mi, Poschinger Weiher´e mi, yoksa Unterföhring´in sokaklarinda mi dolasayim derken;  icimdeki his beni garipce Poschinger Weieher´e dogru yürüyüse cikmam icin yönlendirdi. Havanin güzel, hafif günesin henüz parildamaya devam ettigi, ilik rüzgara ragmen, yaklastikca oradaki tenhalik dikkatimi cekti. Yokus asagi inip, bu sunni kanal gölüne ilerledigimde,  bir ciftten ve benden  baska kimsenin olmamasi ilginc geldi bana. Onlarda zaten kalkiyorlardi; ben oraya ulastigimda. Ben, onlari gecip, biraz daha ilerleyince, esas beni oraya götüren nedenin ne oldugunu kesfettim.Cünkü, benim icin gercekten cok nadirdi; öyle yorgun olacagim ve iki elim darda kalmis gibi kendimi buraya dogru disari atacagim. Gördügüm manzara öyle hostu ki, iste bu imis dedim kendi kendime. Herhalde onlari görecegim varmis, bilmeden ona acele ediyormusum.Yaklasik 40 kadar yavrusu ile birlikte gezintiye cikmis 6 kadar yaban kazi. Sizde tahmin ediyorsunuzdur; kendimi nasil bir ganimet bulmus gibi sevindigime. Yavrularin o pamuk gibi halleri ve bana anne babalarinin onlarin cok yakinina kadar gidebilmeme izin vermeleri, beni son derece mutluluga gark etti. Bir kez daha fotograf makina mi yanima almakla ne büyük iyilik yaptigi mi anladim. Cünkü, sadece bu yaban kazlari degil tenhalikta daha cok hissedilebilen huzur, korulugun  o taze yaprak kokusu ve cicek aromalariyla dolu tertemiz havasi, kuslarin birbirlerinin seslerini bastirircasina ötüsmeleri ve aksam da alelacele yiyecegini evine tasimaya calisan böcegi de kamerama yakalama firsati buldum.Hersey harikaydi.Gerci yürüyüsüme basladigimda 19.30 du . O saatten sonra megerse, gezerek yaklasik 6 kilometre kadar yol gitmisim. Döndügümde, daha da yorulmus olmam gerekirken adeta bir ay  tatilde yan gelip yatmis gibi dinlenmis buldum kendimi, gezdigim bu gölün korulugunda.

4 yorum:

  1. Göl huzurunu vermiş sana :)
    sevgiler cnm.
    Blogunu keyifle takip ediyorum, okuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bu samimi yorumunuz icin cok cok tesekkürler Ilknur Hanim. Evet o gün bir kucak dolusu mutlulukla döndüm eve.Hem galiba cok sansliyim sizin gibi böyle degerli takipcilerm var. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Yaban kazlarının mutluluğu ve yaşam kaygısı ne güzel:) Lakin dizi yazısı merak ediliyor biline:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim bu icten yorumunuz ve bana yazi dizimdeki desteginizi esirgemedigniz icin tesekkürlerimi sunuyorum. Su siralar cok yogun calistigim ve de internet arizalari yüzünden biraz yazi dizime ara vermek zorunda kaldim. Merak etmeyin daha da hüzünlü devam edecek. Hürmetlerimle.

      Sil